BIOBLITZ SALOU

Especialistes de la Bioblitz de Salou

Aurora Requena

Co-directora de Plàncton

Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Ciències del Mar. Ha participat en projectes sobre gestió pesquera al litoral català i valencià, i ha desenvolupat gran part de la seva feina dins el tercer sector ambiental participant en projectes per a la conservació i gestió d’àrees naturals, en projectes educatius així com en la gestió d’entitats. A més, té àmplia experiència en la creació de continguts divulgatius i didàctics sobre el mar en diferents formats i per a públics molt diversos.

Fernando Condal

Llicenciat en Biologia i Màster en Ciències del Mar. Després d’anys en el món de la recerca, actualment treballa en docència en àmbits cientific-tècnics. Durant els anys de doctorat va desenvolupar protocols per estudiar l’evolució dels parcs d’esculls artificials i els patrons de distribució de fauna mitjançant tècniques d’anàlisi d’imatge submarina. Amant del mar des de petit, ha fet de l’snorkel i del busseig dues de les seves grans passions, combinada amb el senderisme i el trekking.

María José Chesa

BARCELONA CICLE DE L’AIGUA – AJUNTAMENT DE BARCELONA

Enginyera Agrònoma especialista en Líquens. Treballa a Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, en recursos hídrics alternatius i recerca aplicada en el cicle de l’aigua en entorn urbà, així com activitats de transferència de coneixement Universitat/Centres de Rerceca – Municipi/Projectes Internacionals en els àmbits d’aigua i biodiversitat.

Contacte: mjchesam@bcn.cat

Jaume Soler

Jaume Soler és ambientòleg i naturalista. Segons en Jaume, “la curiositat per la fauna salvatge m’ha portat a estudiar grups diferents. Els ratpenats els considero fascinants per la seva gran adaptació a la vida nocturna i la interpretació que fan del medi mitjançant els ultrasons. Els micromamífers perquè hi són però no els veiem, i en canvi sostenen ecosistemes per si sols. Finalment les arnes i papallones nocturnes, un dels grups més diversos i desconeguts”.

Eric Domínguez

Estudiant  de biologia, especialista de la Bioblitz de Barcelona. Segons l’Èric “Sóc un apassionat de la biologia i des de ben petit m’he fixat en tot allò que es mou, corre o vola. Durant la carrera em vaig començar a inclinar més cap a les aus i els artròpodes. Sobre aquests últims, he participat en dues edicions del BioBlitz Barcelona com a especialista en el tema. M’interessa tant la investigació com la divulgació, i és que sóc dels que creu que la ciència ha de poder arribar a tothom, grans i petits, científics o no”

Cristian Luque

Cristian Luque, tècnic en recursos forestals i conservació del medi ambient, naturalista en general. Segons el Cristian, “la meva afició per les petjades i senyals de la fauna ve precisament de quan estava cursant aquest cicle formatiu. El fet de poder identificar que per un indret ha passat, per exemple, una geneta o, trobar un grup de plomes i poder identificar la víctima, i en ocasions el seu depredador, em sembla de per sí fascinant, a més de ser una eina força útil. Per aquest fet senzill de que no cal observar directament l’animal, sinó que amb la coneixença de la seva morfologia i biologia (comportament, tipus d’alimentació, hàbitat, etc.) podem deduir amb seguretat quines espècies viuen i es mouen per un indret concret”

Eugeni Capella

Biòleg, llicenciat en medi ambient i ornitòleg furibund. Segons l’Eugeni Capella, “Les aus són més abundants i fàcils d’observar que mamífers, rèptils o amfibis. Arreu on vagis et trobaràs un moixó, ja sigui a la ciutat, al camp al bosc. De nit o de dia. També volen. A qui no li agradaria ser lliure com un moixó, volant d’aquí cap allà sense més limitació que la il·lusió?. A l’hora de la veritat els moixons no són tant lliures com semblen, necessiten un hàbitat concret per viure, i un aliment de que alimentar-se. Però el seu vol sempre ens fascinarà”.

Roger Pascual

En Roger Pascual és un reputat botànic de les nostres comarques, especialista en la serra del Montsant. Segons en Roger, “el coneixement de les plantes ha esdevingut un aspecte fonamental de la relació de les diferents civilitzacions amb la natura. Més enllà dels seus usos ancestrals, terapèutics, culinaris, estètics, simbòlics,… -, avui sabem que constitueixen la base sobre la qual se sustenten els ecosistemes terrestres. Identificar les espècies vegetals d’un indret i entendre com interaccionen entre elles i amb l’entorn ens proporciona una potent eina per interpretar el paisatge en termes de qualitat ecològica. I, a un nivell més bàsic, en una societat cada cop més tecnificada i virtual, l’aproximació a la botànica ens permet seguir “tocant de peus a terra” com individus”.

Guillem Giner

Naturalista i herpetòleg. Segons en Guillem ”des de fa molts anys em dedico, a títol personal i també per a la Asociación Herpetológica Española, a inventariar amfi bis i rèptils per diferents punts de la província de Tarragona, i més esporàdicament, per la resta del principat i Espanya. De sempre m’ha captivat aquest grup (els “herpetos”), i durant tots aquests anys d’anar per aqui i allà n’he après molt sobre ells, en especial els de casa nostra. En aquesta jornada, espero (com a “expert”) poder aportar el meu granet de sorra i poder també fer que aquest grup de fauna sigui més proper i menys desconegut per a als ciutadans”.

Josep Biosca

Gestió col·leccions paleontològiques del Museu de Geologia “Valentí Masachs” Professor Associat de la UPC (Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa). Membre de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN-IEC). Segons en Josep “el concepte de Biodiversitat es pot fer extensiu al registre fòssil. En una època de crisi de biodiversitat com la que actualment estem patint, el reconeixement d’espècies biològicament emparentades amb les actuals, constitueix un complement enriquidor per a les activitats del Bioblitz” 

March Domenech

Biòleg per la Universitat de Barcelona, especialista de la Bioblitz de Barcelona. Segons el marc, “sóc biòleg per la UB i he realitzat un màster de biodiversitat, ja que des de sempre m’han agradat els animals. Als projectes finals tant de la carrera com del màster he treballat amb aranyes de la península ibèrica, fent èmfasi en la seva diversitat, ecologia i relacions filogenètiques. M’interessen sobretot els artròpodes i la herpetologia (amfibis i rèptils), i és per això que també participo en diversos grups i webs de fotografia d’animals”

Antoni Carulla

Naturalista i ornitòleg especialitzat en fauna d’alta muntanya. Especialiste en ocells rapinyaires tan diurns com nocturns i grans carnívors, entre d’altres. Presideix i dirigeix la Fundació World Nature que impulsa la creació de diferents Bioblitz per Catalunya.