BIOBLITZ SALOU

INSCRIPCIONS OBERTES

gràcies per particpar!

NO guardem ni gestionem les dades de la teva Targeta de Crèdit o Dèbit. WN no emmagatzema ni gestiona aquestes dades ni cap altra dada Bancària. Les transaccions es fan en un entorn segur i amb un sistema professional d’encriptació de dades.

Les dades personals: Nom, Cognoms i E-mail són les úniques que registrem i emmagatzamem en una Base de Dades propietat de la Fundació World Nature. Aquestes dades les utilitzem per mantenir-vos informats sobre els nostres projectes, accions, activitats i notícies i en general sobre el nostre treball per la Natura. Pots rectificar-les o cancel·lar-les sempre que vulguis enviant un e-mail a:  info@wnature.cat

Gràcies.

World Nature (WN) és una entitat sense ànim de lucre i independent, registrada al Departament de Justícia, amb el número 2407, de la Generalitat de Catalunya.

COL·LABORA EN LA CONSERVACIÓ DELS LLOROS DELS ANDES CENTRALS

DONATIUS SOLIDARIS

finançament col·lectiu d'aquest projecte de conservació d'espècies amenaçades

"Lorito de fuertes" (Hapalopsittaca fuertesi) © Eduardo Soler

PARTICIPA!
FES EL TEU DONATIU

Actualment el “Lorito de fuertes” (Hapalopsittaca fuertesi) es troba sota la categoria d’amenaça “En Perill Crític” (CR) a nivell mundial per la IUCN i a nivell Nacional pel Llibre Vermell d’Aus de Colòmbia i la Resolució 1912 de 2017, a causa principalment del rang de distribució extramadament petita, i l’efecte sinèrgic que això pot ser juntament amb la disminució i fragmentació d’hàbitats en la seva àrea de distribució. 

Malgrat tot, s’ha demostrat que les estratègies de conservació que s’han realitzat en municipis com Gènova – Quindío han estat reeixides. No obstant, es requereix de majors esforços per poder garantir la supervivència de l’espècie.

A la zona del Cortaderal, municipi de Santa Rosa del Cabal, Risaralda, hi ha un grup de “Lorito de fuertes” d’una vintena d’exemplars que han estat repetidament observats per ornitòlegs locals i també pels participants a les dues edicions del Risaralda Bird Festival (2017 -2018). Aquesta zona es troba fora de qualsevol espai natural protegit i s’observa una successiva reducció de la superfície de bosc.

Una altra espècie beneficiada del projecte (Hapalopsittaca amazonina) i que també es troba en estat precari @Memo Díaz

Davant d’aquesta situació plantegem per a aquesta localitat, caracteritzar tant la població existent com els hàbitats que freqüenten, i així poder executar estratègies de conservació com:
– proporcionar nius artificials
– promoure la compra de predis amb l’objecte de preservar aquesta espècie
– arribar a acords amb altres propietaris públics i privats per millorar l’hàbitat de l’espècie
– realitzar accions de restauració amb les espècies vegetals (Quercus Humboldtii, Antidaphne sp, Eremolepidaceae, Clusia sp, Phytolacca, entre altres) associades al lloro.

Totes aquestes accions amb l’objectiu de millorar l’hàbitat existent i ampliar-ne la disponibilitat, connectant peces de bosc i proporcionant més oportunitats tròfiques i d’implantació al grup de “Lorito de fuertes” que ja habiten en aquest lloc.

PARTICIPA!
FES EL TEU DONATIU QUAN T'INSCRIGUIS

gràcies

Organitzen: